Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στον αέρα το πρωτάθλημα της Super League: Άκαρπη η συνάντηση με Βασιλειάδη

Οι επτά τηλεοπτικά «άστεγοι» θα παραμείνουν χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο

Το αίτημα της Super League για συνάντηση πριν την σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση (15:00) του Δ.Σ. της Λίγκας για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος, ικανοποίησε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης. Στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, παρουσιάστηκαν κατά τις 11:00π.μ. ο πρόεδρος της Super League, Βαγγέλης Μπαταγιάννης και ο διευθύνων σύμβουλος της Super League, Βασίλης Γκαγκάτσης. Ούτε μία ώρα δεν διήρκεσε το ραντεβού ανάμεσε στους τρεις άνδρες και με την έξοδό τους από το γραφείο του υφυπουργού, το μήνυμα που έστειλαν ήταν πως η συνάντηση απέβη άκαρπη, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αιτία, το γεγονός πως Μπαταγιάννης και Γκαγκάτσης ενέμειναν στις 14 ομάδες, χωρίς να δώσουν έστω εγγυήσεις για μείωση αυτών στις 12, έστω από την μεθεπόμενη σεζόν. Υποθετικά, ο υφυπουργός θα μπορούσε, ίσως, να δώσει έναν χρόνο παράταση, εφόσον η Super League έδειχνε την πρόθεση να πορευτεί προς τη μείωση των ομάδων σε 12 στο μέλλον. Οι Μπαταγιάννης και Γκαγκάτσης, ισχυρίσταν πως δεν μπορούν να περάσουν τη μείωση των ομάδων σε 12, από το Δ.Σ. της Λίγκας. Εν συνεχεία, εξέφρασαν απορίες και ζήτησαν να ενημερωθούν για τεχνικές λεπτομέρειες της πρότασης που έχει καταθέσει στη διοργανώτρια Αρχή, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Καθώς δεν υπήρξε προσέγγιση ανάμεσα σε Super League και αθλητική ηγεσία, το πρωτάθλημα βρίσκεται «στον αέρα», αφού οι επτά τηλεοπτικά «άστεγοι» θα παραμείνουν χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο. Κι αυτό γιατί η προτεινόμενη χρηματοδότηση από την σύμπραξη ΕΡΤ-Nova για την επόμενη πενταετία, δεν θα βρίσκεται πλέον στο... τραπέζι για τη Super League.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ