Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Βραζιλία - Μεξικό 2-0: Ο Νειμάρ πέρασε τη Βραζιλία στον επόμενο γύρο! (VIDEO)

Νίκησε με 2-0 η Βραζιλία το φιλότιμο Μεξικό

Ο Νεϊμάρ είναι εδώ! Με τα… μαγικά του, η Βραζιλία ξεπέρασε τον σκόπελο του Μεξικού (2-0) και προκρίθηκε για τα προημιτελικά του Μουντιάλ, όπου περιμένει Βέλγιο ή Ιαπωνία.

O Νεϊμάρ με μια ενέργεια ενδεικτική της κλάσης του, τελείωσε τα όνειρα του Μεξικού. Σε παράλληλη σέντρα του Ουίλιαν πετάχτηκε σαν αίλουρος, έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα και με δικό του γκολ έστειλε το Μεξικό σπίτι του για 7ο συνεχόμενο Μουντιάλ από την φάση των «16».

Λίγο πριν το φινάλε (ξανά από δική του ενέργεια) ο Φιρμίνο έκανε το 2-0 και η Βραζιλία περιμένει πια τον νικητή του αγώνα ανάμεσα σε Βέλγιο και Ιαπωνία.

Στο πρώτο 20λεπτο υπήρχε ένα απίθανο στατιστικό που μαρτυρούσε την εικόνα της αναμέτρησης. Οι παίκτες του Οσόριο είχαν 10 επαφές στην περιοχή του Άλισον και αυτοί της «σελεσάο» ούτε μία στην περιοχή του Οτσόα!

Όλη αυτή η ενέργεια όμως, όλο αυτό το υψηλό τέμπο δεν μετουσιώθηκε σε τίποτα χειροπιαστικό εκτός από μερικά κόρνερ που πέρασαν ανεκμετάλλευτα. Το λανθασμένο διώξιμο του Άλισον, έφερε αργή αντίδραση του Λοσάνο, το σουτ του οποίου κόντραρε στα σώματα, εξίσου αργή ήταν η αντίδραση του Ερέρα λίγο αργότερα (22’), όταν βρέθηκε σχεδόν αμαρκάριστος στο ύψος της μεγάλης περιοχής, με τους Μεξικανούς να τα κάνουν όλα σωστά εκτός από την τελική ενέργεια.

Για να εμφανιστεί η Βραζιλία στο γήπεδο χρειάστηκε ένα μαγικό του Νεϊμάρ, όταν με κλειστή ντρίμπλα μοίρασε σακούλες στον Άλβαρες, όμως το πλασέ του από πολύ δύσκολη γωνία σταμάτησε στον Οτσόα (25’).

Η φάση αυτή ξύπνησε την «σελεσάο» που άρχισε να κερδίζει μέτρα, να ελέγχει πια την κατοχή και να βγάζει πιο ορθολογικές φάσεις. Τα διαδοχικά σουτ από Φελίπε Κοουτίνιο και Γκάμπριελ Ζεσούς (27’) δεν βρήκαν στόχο, με τον επιθετικό της Μάντσεστερ Σίτι να σταματά πάλι στον Οτσόα (33’) στο πιο γεμάτο, το πιο χορταστικό 0-0 ημίχρονο της διοργάνωσης.

Αλλαγή σκηνικού στο δεύτερο ημίχρονο

Η Βραζιλία βγήκε με πολύ περισσότερη αυτοπεποίθηση, επιβλητικότητα, καθαρές ιδέες στο γήπεδο.

Από γρήγορη κομπίνα σε κόρνερ, ο Φελίπε Κοουτίνιο βρέθηκε εντός περιοχής, όμως και πάλι ο Οτσόα είχε απάντηση (47’), όμως το γήπεδο είχε γείρει. Λίγο αργότερα, ο Ουίλιαν έκανε διαγώνια κούρσα εντός περιοχής, την κατάλληλη στιγμή έκανε την παράλληλη σέντρα και ο Νεϊμάρ με προβολή σε κενή εστία άνοιξε το σκορ (51’, 1-0), απλοποιώντας τα πράγματα για την ομάδα του Τίτι.

Αυτή η Βραζιλία αρκεί να σκοράρει ένα γκολ για να καθαρίσει το ματς. Το Μεξικό έσβησε, δεν απείλησε στην πραγματικότητα ποτέ και το δεύτερο γκολ έμοιαζε με θέμα χρόνου. Ήταν απλά ζήτημα μιας καλής κόντρας. Στο 88ο λεπτό ο Νεϊμάρ βρήκε το ρήγμα από αριστερά, ο Οτσόα απέκρουσε με το πόδι το πλασέ του, όμως ο Φιρμίνο ξανά σε κενή εστία μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα. Το 2-0 ήταν εντέλει αυτό που άξιζε να πάρει κάθε ομάδα από το γήπεδο. sdna.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απάτη «μαμούθ» 645 εκατ. ευρώ στη βιομηχανία κάνναβης
Στην εξιχνίαση ενός από τα μεγαλύτερα σχήματα Πόντσι στην ιστορία, μια «πυραμίδα» επενδυτών που δρούσε στον τομέα της κάνναβης, προχώρησαν πριν από...
Απάτη «μαμούθ» 645 εκατ. ευρώ στη βιομηχανία κάνναβης