Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πορτογαλία – Μαρόκο 1-0: Νίκη με συνταγή… Σάντος και γκολ Ρονάλντο (VIDEO)

Μαχητικό το Μαρόκο αλλά αποκλείστηκε χωρίς να καταφέρει να σκοράρει

Το αξιόλογο Μαρόκο τα έδωσε όλα, αλλά δεν τα κατάφερε απέναντι στον Κριστιάνο Ρονάλντο και την Πορτογαλία, έχασε 1-0 και αποκλείστηκε από τη διοργάνωση. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος, με μέτρια εμφάνιση πήρε την πρώτη της νίκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία.

Η Πορτογαλία ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς με το μεγάλο της αστέρι Κριστιάνο Ρονάλντο να συνεχίζει να καταρρίπτει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο. Από εκεί και πέρα στο πρώτο μέρος οι Ίβηρες ήταν ανώτεροι χωρίς όμως να καταφέρνουν να φτάσουν σε δεύτερο τέρμα. Στην επανάληψη οι Μαροκινοί πίεσαν και δημιούργησαν αρκετές καλές ευκαιρίες για την ισοφάριση όμως δεν κατάφεραν να τις αξιοποιήσουν και έτσι με το τελικό 1-0 η Πορτογαλία πήρε μία σημαντική νίκη που της δίνει μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης.

Μόλις στο 4’ η ομάδα του Φερνάντο Σάντος κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο σκορ με τον συνήθη ύποπτο. Μετά από ωραία εκτέλεση κόρνερ του Μουτίνιο, ο Κριστιάνο Ρονάλντο πετάχτηκε στην καρδιά της περιοχής του Μαρόκου και με άπιαστη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Αυτό ήταν το έβδομο τέρμα του σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης με την Πορτογαλία σε Μουντιάλ και 85ο συνολικά. Έτσι, ξεπέρασε τον αείμνηστο Φέρεντς Πούσκας και έγινε ο πρώτος Ευρωπαίος σκόρερ.

Η πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη ήταν για την Πορτογαλία όταν στο 51’ ο Γκουέντες γύρισε για τον Ρονάλντο που σούταρε δυνατά όμως το τελείωμά του ήταν πολύ άστοχο. Από εκεί και πέρα, ωστόσο, το Μαρόκο ήταν αυτό που πίεσε περισσότερο και έψαξε το γκολ που θα έφερνε το ματς στα ίσια. Στο 57’ το συγκρότημα του Ρενάρντ δημιούργησε και έχασε την μεγαλύτερη του ευκαιρία μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο όταν μετά από εκτέλεση φάουλ ο Μπελαντά έπιασε την κεφαλιά και ανάγκασε τον Ρουί Πατρίτσιο σε μία εξαιρετική επέμβαση. Δύο λεπτά αργότερα, ο Μπενατιά βρέθηκε μέσα στην περιοχή, πήρε την μπάλα μετά από κόντρες και σούταρε όμως δεν βρήκε στόχο.

Τελικώς, η Πορτογαλία πάντως αν και έπαιξε με την φωτιά, δεν κάηκε και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο Μουντιάλ φτάνοντας τους τέσσερις βαθμούς στον όμιλο και έχοντας πλέον μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στους «16».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιακουμάκης για τις επιθέσεις εναντίον του: «Μακάρι αυτοί να βρουν το νόημα της ζωής»
Τι απάντησε ο ποδοσφαιριστής μετά τις διαδικτυακές επιθέσεις που δέχτηκε λόγω του χαμένου πέναλτι στον αποκλεισμό της Εθνικής Ελλάδος από τη Γεωργία
Γιακουμάκης για τις επιθέσεις εναντίον του: «Μακάρι αυτοί να βρουν το νόημα της ζωής»