Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μουντιάλ 2018: Το απίστευτο δώρο των Δανών στον Κνούντσεν

Ο Σκανδιναβός αμυντικός έχασε τη γέννηση του πρώτου του παιδιού

Οι πιο όμορφες νίκες έρχονται πάντα στην πιο απρόβλεπτη στιγμή. Όπως εκείνη της Δανίας απέναντι στο Περού, με το γκολ του Πόουλσεν, ενώ οι νοτιαμερικανοί φάνηκαν ότι μπορούσαν να κρατήσουν, τουλάχιστον -με βάση την εικόνα του αγώνα- το 0-0 ως το τέλος του παιχνιδιού.

Στη διάρκεια του ματς ο Γιόνας Κνούντσεν, μπακ της Ίπσουιτς, δεν έπαιξε ούτε ένα λεπτό, ωστόσο υπήρξε περισσότερο από ευτυχής, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Και όχι μόνο για το αποτέλεσμα... Η δική του νίκη ήταν όμορφη και απροσδόκητη και είχε ήδη σημειωθεί πριν λίγες μέρες: μερικές εβδομάδες πριν από την ιατρική πρόβλεψη, ο Σκανδιναβός αμυντικός έγινε πατέρας για πρώτη φορά.

Ο Κνούντσεν προφανώς δεν μπορούσε να παρευρεθεί στη γέννηση του παιδιού του, καθώς μαζί με τους συμπαίκτες του προετοίμαζαν τον πρώτο αγώνα της Δανίας. Αλλά μετά τη νίκη επί του Περού, η ομάδα τού έκανε ένα πραγματικά απροσδόκητο δώρο, το οποίο ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας στα μικρόφωνα του καναλιού TV2 Sport.

Οι παίκτες της Εθνικής ομάδας έβαλαν χρήματα από την τσέπη τους προκειμένου να επιτρέψουν στο συμπαίκτη τους να ταξιδέψει για να γνωρίσει το πρώτο παιδί του, την κόρη του. Εν πολλοίς, βέβαια, αυτό συνέβη μετά το Ο.Κ. του ομοσπονδιακού τεχνικού Χαρέιντε και της Ομοσπονδίας, προφανώς άπαντες ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα.

Έτσι, αντί να προπονηθεί την Κυριακή (17/6) ο Κνούντσεν επέστρεψε στην οικογένειά του για μια αξέχαστη γιορτή, μεσούντος του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μια ατέλειωτη χαρά για τον Δανό αμυντικό...

Ιδιωτική πτήση, ένα άγγιγμα, ένα φιλί και... γρήγορα πίσω, αφού περιμένουν οι αγώνες με την Αυστραλία και τη Γαλλία, που θα μπορούσαν να δώσουν στη Δανία την πρόκριση στους νοκ-άουτ αγώνες, απ΄ όπου οι Σκανδιναβοί απουσιάζουν από το 2002, όταν ο Κνούντσεν ήταν μόλις δέκα ετών και η ομάδα του Μόρτεν Όλσεν είχε καταφέρει να προκριθεί στο δεύτερο γύρο, πριν υποκύψει απέναντι στην Αγγλία.

Η ευκαιρία είναι δελεαστική, γιατί μια νίκη επί των «καγκουρό» μπορεί να στείλει πρόωρα στην επόμενη φάση τους Δανούς, προσφέροντας έτσι ίσως στον Κνούντσεν, ο οποίος έχει μπροστά του στην ιεραρχία τον άσο της Ουντινέζε, Στρίγκερ Λάρσεν, την ευκαιρία να παίξει στο τρίτο ματς, εκείνο με τη Γαλλία, αν θα είναι βαθμολογικά αδιάφορο.

Και ποιος ξέρει, ίσως 24 χρόνια μετά τον Μπεμπέτο ο κόσμος να γίνει και πάλι μάρτυρας του θαυμάσιου «πανηγυρισμού της κούνιας». Αυτή τη φορά από κάποιους παίκτες με κόκκινη φανέλα...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλείνει η ΛΑΡΚΟ, διακόπτεται η μισθοδοσία των εργαζομένων - Το σχέδιο της κυβέρνησης
Τι προβλέπεται σε απόφαση από τα υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εργασίας
Κλείνει η ΛΑΡΚΟ, διακόπτεται η μισθοδοσία των εργαζομένων - Το σχέδιο της κυβέρνησης