Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Συλλυπητήρια από την ΕΟΚ για το θάνατο του Κ. Πολίτη

«Συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με την εδραίωση του αθλήματος στην Ελλάδα»

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για την απώλεια του Κώστα Πολίτη εξέδωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Σε αυτήν, η ΕΟΚ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, χαρακτηρίζει τον εκλιπόντα «πολύτιμο συνεργάτη» και έναν «... από αυτούς που συνέδεσαν άρρηκτα το όνομά τους με την πρόοδο, την ανάπτυξη, την εδραίωση του μπάσκετ στην Ελλάδα». Επίσης, τονίζει ότι ο Κώστας Πολίτης «συντέλεσε αποφασιστικά στο μπασκετικό θαύμα του 1987», ωστόσο υπογραμμίζει πως «δεν ήταν μόνο στην "βιτρίνα" του αθλήματος», καθώς «... γύριζε κάθε γωνιά της Ελλάδας και πρωτοστατούσε στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της Ομοσπονδίας, που εξάπλωσε το μπάσκετ σε όλη τη χώρα, που ανέδειξε πλήθος πρωταγωνιστών του αθλήματος».

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ έχει ως εξής:

Με αίσθημα οδύνης, έγινε δεκτό το άγγελμα της απώλειας του Κώστα Πολίτη από τα μέλη του Δ.Σ. και τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο.

Ένας δικός μας άνθρωπος, ένας φίλος πάνω απ' όλα, ένας πολύτιμος συνεργάτης, ένας από αυτούς που συνέδεσαν άρρηκτα το όνομά τους με την πρόοδο, την ανάπτυξη, την εδραίωση του μπάσκετ στην Ελλάδα.

Το προσωνύμιο «Ευρωκόουτς» έγινε γνωστό στα πέρατα του κόσμου, για τον προπονητή που συντέλεσε αποφασιστικά στο μπασκετικό θαύμα του 1987, την επιτυχία ορόσημο για το ελληνικό μπάσκετ.

Ο Κώστας Πολίτης όμως, δεν ήταν μόνο στην «βιτρίνα» του αθλήματος. Ήταν και αυτός που όλον τον χρόνο γύριζε κάθε γωνιά της Ελλάδας και πρωτοστατούσε στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της Ομοσπονδίας, που εξάπλωσε το μπάσκετ σε όλη τη χώρα, που ανέδειξε πλήθος πρωταγωνιστών του αθλήματος.

Η απώλεια του Κώστα Πολίτη είναι δυσβάσταχτη για την οικογένειά του, ταυτόχρονα όμως είναι πολύ μεγάλη για όλους εμάς, τους ανθρώπους που τον συναναστραφήκαμε, που συνεργαστήκαμε μαζί του, που μοιραστήκαμε τις ίδιες ανησυχίες, αγωνίες, χαρές.

Το Δ.Σ. της ΕΟΚ σε έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε να καλύψει τα έξοδα της κηδείας, ως ελάχιστο φόρο τιμής και αναγνώρισης της προσφοράς του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι 5 λέξεις «κλειδιά» για τη Θεσσαλονίκη του αύριο – Ποια τα ατού, ποια τα «αγκάθια»
Ημερίδα της Marketing Greece με κεντρικό μήνυμα «Από το Χθες στο Αύριο. Μαζί διαμορφώνουμε το τουριστικό προϊόν της Θεσσαλονίκης»
Οι 5 λέξεις «κλειδιά» για τη Θεσσαλονίκη του αύριο – Ποια τα ατού, ποια τα «αγκάθια»
Νατσιός: Η κοινωνία υπέστη εξαθλίωση - Βλέπουμε τις συνέπειες μέρα με τη μέρα
Ο πρόεδρος της Νίκης Δημήτρης Νατσιος κατηγόρησε τον Κώστα Καραμανλή για συγκάλυψη των ευθυνών για το δυστύχημα των Τεμπών
Νατσιός: Η κοινωνία υπέστη εξαθλίωση - Βλέπουμε τις συνέπειες μέρα με τη μέρα