Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μουντιάλ 2018: Αυτά είναι τα 3 ματς σήμερα Παρασκευή – Οι ώρες

Δείτε το σημερινό πρόγραμμα για τη μεγάλη διοργάνωση

Η Ρωσία διέσυρε με 5-0 τη Σαουδική Αραβία στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ξεκίνησε ιδανικά το Μουντιάλ, υπό το βλέμμα του Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά την λαμπερή τελετή έναρξης.

Η Ρωσική Αρκούδα έστειλε το δικό της μήνυμα για την διοργάνωση, ενώ με αυτή τη νίκη οι οικοδεσπότες δεν πήραν απλά τους τρεις βαθμούς, αλλά σημείωσαν και την 2η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη πρεμιέρας στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων. Με 5-0 είχε κερδίσει η Βραζιλία το 1954 το Μεξικό, ενώ η πρώτη θέση ανήκει στην Ιταλία που είχε επικρατήσει στο μακρινό 1934 των ΗΠΑ με 7-1. Όσον αφορά σε αριθμό τερμάτων, το ματς Ιταλία-ΗΠΑ κατέχει την πρώτη θέση στη λίστα και ακολουθεί αυτό του 2006 ανάμεσα στη Γερμανία και την Κόστα Ρίκα που είχε τελειώσει 4-2.

Νωρίτερα, είχε πραγματοποιηθεί με κάθε επισημότητα η τελετή έναρξης του Μουντιάλ. Κεντρικό πρόσωπο της τελετής ήταν ο Ρόμπι Γουίλιαμς, ενώ στο πλευρό του βρίσκεται η Ρωσίδα σοπράνο Άιντα Γκαριφουλίνα. Ξεχωριστή νότα στην τελετή έδωσαν ο τενόρος Πλασίντο Ντομίνγκο αλλά και o Περουβιανός Χουάν Ντιέγκο Φλόρεζ.

Από την εγχώρια μουσική σκηνή το «παρών» έδωσαν ο πιανίστας Ντένις Ματσούεφ, οι παγκοσμίου φήμης αστέρες της όπερας Άννα Νετρέμπκο, Γιουσίφ Εϊβαζόφ, Ιλντάρ Αμπντραζάκοφ και Αλμπίνα Σαγκιμουράτοβα. 

Οι Γουίλ Σμιθ, Νίκι Τζαμ και Έρα Ιστρέφι απέδωσαν το τραγούδι του 21ου Παγκοσμίου Κυπέλλου με τίτλο Live It Up, ενώ ο Ρονάλντο έδωσε συμβολικά την πρώτη κλωτσιά του παγκοσμίου κυπέλλου.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν αλλά και ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο.

Τα σημερινά ματς της Παρασκευής.

Παρασκευή 15/6 15:00: Αίγυπτος – Ουρουγουάη (ΕΡΤ1 Ekaterinburg Arena, Εκατερίνμπουργκ)

Παρασκευή 15/6 18:00: Μαρόκο – Ιράν (ΕΡΤ1 Saint Petersburg Stadium, Αγία Πετρούπολη)

Παρασκευή 15/6 21:00: Πορτογαλία – Ισπανία (ΕΡΤ1 Fisht Stadium, Σότσι)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ηλεκτρονικά θα διενεργούνται οι επιδόσεις στα διοικητικά δικαστήρια
Αφορά τις επιδόσεις εγγράφων από το ΣτΕ και τα διοικητικά δικαστήρια Αθηνών, Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων και Τρίπολης
Ηλεκτρονικά θα διενεργούνται οι επιδόσεις στα διοικητικά δικαστήρια
Κωνσταντινίδης για 88η ΔΕΘ: Τιμώμενη χώρα η Γερμανία - Από τις πιο επιτυχημένες
Η ΔΕΘ θα λειτουργήσει ως πεδίο εμπορικής δικτύωσης και συνεργασίας, ιδίως σε ζητήματα πράσινης και ψηφιακής ανάπτυξης
Κωνσταντινίδης για 88η ΔΕΘ: Τιμώμενη χώρα η Γερμανία - Από τις πιο επιτυχημένες