Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Φιλ Γκος: «΄Εχουμε... καρδιά, μπορούμε να κερδίσουμε και τον Ολυμπιακό»

Τι είπε ο 34χρονος Αμερικανός γκαρντ μιλώντας για την επικράτηση επί της ΑΕΚ

Ηγετική φυσιογνωμία για τον ΠΑΟΚ, από τη στιγμή που εντάχθηκε, στα τέλη Νοεμβρίου, στο δυναμικό του. Γίνεται διαρκώς λόγος για αυτό και ο ίδιος φροντίζει να ανταποκρίνεται, με άρτιο τρόπο, στις προσδοκίες που υπάρχουν προς το πρόσωπό του. Οπως το έπραξε, εσχάτως, στο ΟΑΚΑ, για την 22η αγωνιστική της Basket League, απέναντι στην ΑΕΚ (11/4), βοηθώντας, έτσι, τον «Δικέφαλο του Βορρά» να επιστρέψει στη βάση του έχοντας κατακτήσει το έκτο, στη σειρά, ροζ φύλλο του στο πρωτάθλημα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Φιλ Γκος με τα... μαγικά χέρια του (19π., 5 ασίστ, 3 ριμπάουντ), έκανε αυτό που είχε ανάγκη η ομάδα του, για να κερδίσει στο Ολυμπιακό Στάδιο, με τον ΠΑΟΚ να δείχνει, συνολικά, απέναντι στην Ενωση «Καρδιά», όπως τόνισε, χαρακτηριστικά, ο 34χρονος Αμερικανός γκαρντ μιλώντας για την επικράτηση επί της ΑΕΚ. Υποστήριξε, επίσης, ο Γκος πως οι Θεσσαλονικείς μπορούν να κερδίσουν όλα τα παιχνίδια που τους απομένουν για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της σεζόν, συμπεριλαμβανομένου και αυτό στο ΣΕΦ, για την 24η αγωνιστική της Α1, κόντρα στον Ολυμπιακό. Επανέλαβε την επιθυμία παραμονής του στον ΠΑΟΚ για τη νέα περίοδο, ενώ εξέφρασε την αντίθεσή του στην απόφαση που πάρθηκε για πολυήμερη διακοπή στο πρωτάθλημα (σ.σ. μετά την 23η αγωνιστική), λόγω των υποχρεώσεων του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκα.

«Ηταν εξαιρετική η νίκη επί της ΑΕΚ, σε αυτό το σημείο της σεζόν δεν έχει σημασία με ποιον παίζουμε, κάθε επιτυχία έχει αξία. Δεν μπορούμε, ωστόσο, να μείνουμε πολύ σε αυτήν, χρειάζεται να προχωρήσουμε και να δώσουμε όλη την προσοχή μας στο Λαύριο (15/4)», ανέφερε, αρχικά, ο Γκος.

Εξήγησε, επιπλέον, πως «κλειδί» για την επικράτηση επί της Ενωσης ήταν: «Η ατομική άμυνά μας. Επαιξε καθοριστικό ρόλο αυτό, έχοντας απέναντι μια πολύ ταλαντούχα ομάδα. Κάναμε, επίσης, καλή δουλειά μαζεύοντας ριμπάουντ, δεν τους επιτρέψαμε να πάρουν πολλά επιθετικά, περιορίσαμε τις ευκαιρίες τους για παιχνίδι ένας εναντίον ενός. Βοήθησε, φυσικά, και το ότι σούταραν φρικτά από την περιφέρεια. Είμαστε χαρούμενοι που πετύχαμε απέναντί τους το στόχο μας, τη νίκη...».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ έπαιξε και κέρδισε στο ΟΑΚΑ χωρίς τους Λάκι Τζόουνς, Αντώνη Κόνιαρη, δίχως, μάλιστα, να έχει χρόνο να προετοιμαστεί, με βάσει τις συγκεκριμένες απουσίες, επισήμανε: «Αυτό δείχνει ότι έχουμε... καρδιά. Οποια ομάδα παίζει με καρδιά μπορεί να πετύχει σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα συμμετέχει. Οταν παίζεις με καρδιά μπορείς να είσαι πετυχημένος. Δείχνει, επίσης, ότι έχουμε πνευματική δύναμη και χαρακτήρα. Μείναμε συγκεντρωμένοι, δε μας έριξε το ότι είχαμε απόντες δύο σημαντικούς παίκτες μας, ξέραμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε όσοι ήμασταν διαθέσιμοι για να αγωνιστούμε».

«Θέλω να με θυμούνται...»

Στο προσκήνιο για τον ΠΑΟΚ, μετά την... υπόκλιση στη δυναμική του και της ΑΕΚ, υπάρχει η μεθαυριανή, εντός έδρας, μάχη με το Λαύριο.

«Οι έξι συνεχείς νίκες που έχουμε ενισχύουν την αυτοπεποίθησή μας. Βρισκόμαστε σε πολύ σημαντική περίοδο στη σεζόν, είναι καλό ότι τώρα παίζουμε το καλύτερο μπάσκετ ως ομάδα, ειδικά αμυντικά. Το Λαύριο διαθέτει πολύ καλό σύνολο, δεν μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε με χαλαρή σκέψη. Μας έδωσαν γερή... κλωτσιά στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στην έδρα τους, το θυμάμαι πολύ καλά αυτό και θέλω σίγουρα να πάρω... εκδίκηση για εκείνη την ήττα μας», τα λόγια του Φιλ Γκος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

aegean
Οι κορυφαίοι προορισμοί για το Πάσχα - Πληρότητα 90% στις πτήσεις AEGEAN από Θεσσαλονίκη
Η μαζική έξοδος των επιβατών από τις δυο μεγαλύτερες βάσεις της AEGEAN σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ξεκινά ήδη από το Σαββατοκύριακο
Οι κορυφαίοι προορισμοί για το Πάσχα - Πληρότητα 90% στις πτήσεις AEGEAN από Θεσσαλονίκη
Βίκυ Φλέσσα: «ΣΥΡΙΖΑ και Κασσελάκης παραποιούν φράση μου για τα Τέμπη
Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του για παραποίηση των δηλώσεών της, τονίζοντας ότι πρόκειται για αντικείμενο «παραποίησης και ανήθικης...
Βίκυ Φλέσσα: «ΣΥΡΙΖΑ και Κασσελάκης παραποιούν φράση μου για τα Τέμπη