Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πρωτιές για δύο Έλληνες σε διεθνές τουρνουά τένις ατόμων με αναπηρίες

Οι Στ. Διαμαντής και Γ. Λαζαρίδης κέρδισαν σε απλό και διπλό σε τουρνουά στη Βιλαμούρα της Πορτογαλίας

Ελληνικό χρώμα είχαν και οι δύο τίτλοι, σε απλό και διπλό, στο διεθνές τουρνουά τένις που έγινε στην πόλη Βιλαμούρα της Πορτογαλίας, σύμφωνα με ενημέρωση της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες. Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Διαμαντής κατέκτησε την πρώτη θέση στο απλό επικρατώντας στον τελικό 6-1, 6-2 του Ολλανδού Ρόντι Ντε Μπίε, ενώ μαζί με τον Γιώργο Λαζαρίδη πήραν τον τίτλο και στο διπλό απέναντι στους Ολλανδούς Ντε Μπίε και Κάρλος Άνκερ με 6-0, 5-5 (εγκατέλειψαν).

Ο Διαμαντής στον β` γύρο (πέρασε bye στον πρώτο) νίκησε 6-1, 6-1 τον Ελβετό Γκρεμιόν, ενώ στα προημιτελικά νίκησε 6-4, 6-2 τον Ισραηλινό Στόκολ. Στα ημιτελικά επικράτησε δύσκολα 6-4, 4-6, 6-1 του Ολλανδού Άνκερ, ενώ στον τελικό έκαμψε την αντίσταση ενός ακόμη Ολλανδού φτάνοντας στην κατάκτηση του τροπαίου.

Στο διπλό οι Διαμαντής/Λαζαρίδης νίκησαν 7-5, 6-4 τους Αντόν (Ρουμανία)/Πελεγκρίνα (Ελβετία) στον προημιτελικό, ενώ στην τετράδα νίκησαν επικράτησαν 6-2, 6-2 των Σασόν/Στόκολ (Ισραήλ).

Οι δύο Έλληνες τενίστες, μαζί με τον Επαμεινώνδα Σταμάτη, συγκροτούν την τριάδα των αθλητών που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στα προκριματικά του BNP Paribas World Team Cup European Qualification που θα πραγματοποιηθούν επίσης στην Βιλαμούρα της Πορτογαλίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάμε Στοίχημα: Διπλασιασμός με γκολ στο Νόριτς
Ανεβασμένοι είναι οι ρυθμοί στο ποδοσφαιρικό κουπόνι της Παρασκευής (29/03), με πληθος αγώνων λίγο πριν ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο.
Πάμε Στοίχημα: Διπλασιασμός με γκολ στο Νόριτς