Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Η ΑΕΚ νίκησε τον Ολυμπιακό - Ξύλο από ΜΑΤ καταγγέλλουν παίκτες

"Είναι δυνατόν να μας χτυπούν;", είπε ο Καπίνο

Με τον καλύτερό τρόπο γιόρτασε η ΑΕΚ τα γενέθλιά της. Τη Μεγάλη Πέμπτη η Αθλητική Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως έγινε 93 ετών, και «έσβησε τα κεράκια» μέσα στο γήπεδο Καραϊσκάκη, νικώντας 2-1 τον Ολυμπιακό, στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου. Ένα δίκαιο σκορ που, ενόψει της ρεβάνς στο ΟΑΚΑ, της δίνει το μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό. Οι Αραούχο στο 6' και Πατίτο στο 64' τα γκολ των «κιτρινόμαυρων», ο Φιγκέιρας στο 13' ισοφάρισε προσωρινά για τους «ερυθρόλευκους».

Το ντέρμπι πήρε «φωτιά» από την αρχή. Μόλις στο 1ο λεπτό η σέντρα σουτ του Ρέτσου κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Και μόλις στο 6ο λεπτό η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ, με μια εξαιρετική και «δουλεμένη» κομπίνα στο φάουλ, όταν ο Μάνταλος έστειλε κάθετα την μπάλα στον Αραούχο κι αυτός με τη μια την έστειλε στα δίχτυα.

Το ευτύχημα για τον Ολυμπιακό ήταν ότι ισοφάρισε γρήγορα. Αφού στο 11' γλίτωσε και δεύτερο γκολ (ο Αραούχο απέναντι στον Καπίνο απέτυχε να κάνει το 0-2), στο 13' ο Σεμπά με κεφαλιά «πάσαρε» στον Φιγκέιρας κι αυτός με ωραίο σουτ άφησε «άγαλμα» τον Ανέστη κι έκανε το 1-1. Στο 22' οι «ερυθρόλευκοι» είχαν και δεύτερο δοκάρι με σουτ του Μάριν. Το ημίχρονο έκλεισε με άλλη μια ευκαιρία του Ολυμπιακού στο 42', όταν Ρομαό και Φορτούνης απέτυχαν διαδοχικά να σκοράρουν.

Ο εξαιρετικός ρυθμός των δύο ομάδων στο α' ημίχρονο, έπεσε στο β' ημίχρονο. Ωστόσο, η ΑΕΚ έδειξε να πατάει καλύτερα και «χτύπησε» πάλι με μια στημένη φάση. Στο 64' και από κόρνερ, ο Πατίτο βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στη μικρή περιοχή, κοντρόλαρε με την άνεσή του(!) και «εκτέλεσε» τον Καπίνο. Δύο λεπτά αργότερα και από γύρισμα του Φορτούνη, ο Σεμπά απέτυχε από καλή θέση να ισοφαρίσει.

Στο 69' ο Μάνταλος βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά νικήθηκε από τον Καπίνο. Και κάπου εκεί έπεσε κατακόρυφα ο ρυθμός των δύο ομάδων. Ο Ολυμπιακός δεν βρήκε δυνάμεις για να αντιστρέψει την εις βάρος του κατάσταση και η ΑΕΚ φρόντισε να αφήσει τον χρόνο να κυλήσει υπέρ της. Το ματς τέλειωσε με τους παίκτες του Χιμένεθ να πανηγυρίζουν μια σπουδαία νίκη.

Επίθεση από ΜΑΤ καταγγέλλει ο Ολυμπιακός

Επίθεση από τα ΜΑΤ μέσα στο γήπεδο Καραϊσκάκη και κοντά στα αποδυτήρια της ομάδας καταγγέλλει η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνίας Κώστας Καραπαπάς, αμέσως μετά τη λήξη δημιουργήθηκε ένταση και οι «ερυθρόλευκοι» δέχθηκαν επίθεση από τα ΜΑΤ στα αποδυτήρια, οι παίκτες δέχθηκαν χτυπήματα, ενώ ο φροντιστής της ομάδας χτυπήθηκε στο κεφάλι και γέμισε αίματα.

Στις δηλώσεις που έκανε, τόνισε μεταξύ άλλων: «Νομίζω πως όλοι είδατε τι έγινε απόψε, και δεν μιλάω για αυτά που έκανε ο Παπαπέτρου και οι βοηθοί του. Μόλις τελείωσε το ματς, διμοιρία των ΜΑΤ απέκλεισε τα αποδυτήριά μας και χτύπησε τους πάντες. Ανάμεσά τους και ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Χτύπησαν φροντιστές που δεν είχαν καμία σχέση με οτιδήποτε άλλο, που βγάζουν απλώς το μεροκάματό τους μεταφέροντας πετσέτες. Χτύπησαν αλύπητα κόσμο, απίστευτα πράγματα. Αυτό που έγινε απόψε είναι χούντα. Ο φροντιστής μας είχε αίματα στο πρόσωπό του».

Από τη δική του μεριά ο Στέφανος Καπίνο, εμφανώς σοκαρισμένος, δήλωσε: «Δεν ξέρω τι να πω... Είναι δυνατόν να είναι τα ΜΑΤ στα αποδυτήρια και να βαράνε παίκτες; Δεν μπορώ να μιλήσω, δεν ξέρω τι να πω... Αυτά τα πράγματα δεν έχουν ξαναγίνει. Δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε... Παίκτες άρχισαν να τσακώνονται με τα ΜΑΤ για να φτάσουμε στα αποδυτήρια. Είναι δυνατόν να μας χτυπούν; Έγιναν διάφορα, δεν έβλεπαν μπροστά τους. Όλοι μέσα δεν ξέρουν τι να πουν... Ο ένας παίκτης μάζευε τον άλλο για να μη φάμε ξύλο από τα ΜΑΤ».

Ένταση και μικρής έκτασης επεισόδια υπήρξαν και έξω από το γήπεδο Καραϊσκάκη, όταν μερίδα οπαδών του Ολυμπιακού ήρθε σε αντιπαράθεση με δυνάμεις της Αστυνομίας, με αποτέλεσμα να γίνει χρήση χημικών.

Λεμονής κατά… διαιτησίας

Με τη διαιτησία του Παπαπέτρου τα έχουν στον Ολυμπιακό και με το που έληξε ο αγώνας Κυπέλλου με την ΑΕΚ, ο Αθηναίος διαιτητής έγινε αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών και αποδοκιμασιών. Στο ίδιος μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Τάκη Λεμονή, ο οποίος είναι γεγονός πως σπάνια αναφέρεται σε διαιτητικές αποφάσεις. Όμως ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» έκανε λόγο για αγανάκτηση και πρόσθεσε πως με βάση ειδικά την εικόνα του α? ημιχρόνου, το σκορ θα έπρεπε να είχε πάρει διαστάσεις και όχι να μείνει στο 1-1.

«Άλλοι παράγοντες δεν πήγαν καλά σήμερα... Εμείς κάναμε ένα πρώτο ημίχρονο που θα έπρεπε να τελειώσει με τέσσερα γκολ. Και κατά κάποιο μαγικό τρόπο εξαφανίστηκαν δύο φάσεις, η μία έγινε... χάντμπολ. Το να μιλάω για τη διαιτησία δεν μου αρέσει, αλλά με κάποια πράγματα αγανακτείς. Κάναμε ένα καταπληκτικό πρώτο μέρος και αντί να προηγούμαστε 3-0 ή 4-0, βρεθήκαμε στο 1-1. Δεν έχω να πω κάτι άλλο», δήλωσε μετά τη λήξη του αγώνα ο Τάκης Λεμονής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Στον ΟΑΣΘ μόνο 50 λεωφορεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, θα εξυπηρετούν τους πολίτες
Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη