Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Αυτό είναι το πρώτο ελληνικό παγωτό με… κρασί!

Το 1ο συσκευασμένο παγωτό κρασί με σφραγίδα Θεσσαλονίκης

Γράφει: Λεμονιά Βασβάνη

Σας αρέσει το κρασί; Και το παγωτό; Αν ναι, τότε τι θα λέγατε για παγωτό με κρασί; Τρεις νέοι με βάση τη Θεσσαλονίκη, η Ευγενία Κουτούβελα, ο Αντώνης Μωϋσιάδης και ο Λευτέρης Ελευθεριάδης πάντρεψαν την αγάπη τους για το κρασί και για το παγωτό και έφτιαξαν ένα καινοτόμο προϊόν: παγωτό με κρασί. Και μάλιστα όχι σε μια, αλλά σε έξι γεύσεις με την επωνυμία Ice Cream Darling.

Ποιες είναι; Μαλαγουζιά με ροδάκινο, ασύρτικο με λεμόνι, ξινόμαυρο με προσθήκη σοκολάτας και αμυγδάλου, ροζέ ξινόμαυρο με κρέμα βανίλιας, μοσχοφίλερο με σύκο και σαββατιανό με φράουλα.

Τέσσερις από αυτές είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν στο business bar και στο pop up restaurant των εκθέσεων Oenos Detrop εντός ΔΕΘ-HELEXPO το μεσημέρι της Κυριακής οι επισκέπτες των δύο κλαδικών εκθέσεων.

«Πρόκειται για μια άλλη χρήση του κρασιού. Θελήσαμε να ενώσουμε δύο αγαπημένα προϊόντα: το κρασί με το παγωτό με στόχο να προωθήσουμε περισσότερο το ελληνικό κρασί στον κόσμο. Και επιλέξαμε έξι ποικιλίες ναυαρχίδες του ελληνικού αμπελώνα», εξήγησε η Ευγενία Κουτούβελα στο typosthes.gr κατά τη διάρκεια συζήτησης που έγινε στο περίπτερο 9 της ΔΕΘ-HELEXPO στο πλαίσιο των δύο εκθέσεων και με θέμα τις «Καινοτομίες στο Κρασί».

Από την πλευρά του ο κ. Μωϋσιάδης είπε πως «η χώρα μας έχει πολύ καλές πρώτες ύλες και πως αυτές μπορούν να μεταποιηθούν σε νέα προϊόντα και να πάρουν μια καλή θέση στην παγκόσμια αγορά». Εξήγησε πως η επιλογή των ποικιλιών κρασιού που χρησιμοποίησαν για το προϊόν του έγινε «με γνώμονα το καλό γευστικό αποτέλεσμα». Αξίζει να σημειωθεί πως, όπως τόνισε ο κ. Μωϋσιάδης, «στην παγκόσμια αγορά δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο. Είναι ένα καινοτόμο προϊόν που χρειάστηκαν 10 μήνες για να το ολοκληρώσουμε». Μάλιστα πρόσθεσε πως χρησιμοποίησαν πέρλες κρασιού για να συγκεντρώσουν τα αρώματα της κάθε ποικιλίας κρασιού.

Για την ιστορία να πούμε ότι το Ice Cream Darling πρωτοσυστήθηκε στο κοινό στο Electra Palace τα περασμένα Χριστούγεννα, στο πλαίσιο των ΒορΟινών των Χριστουγέννων. Στην Oenos Detrop έκανε μια νέα εμφάνιση, ενώ σύντομα θα μπορείτε να το βρείτε στα καταστήματα Plaisir, στα εργοστάσια του οποίου οι τρεις δημιουργοί έκαναν τις δοκιμές τους μέχρι να φτάσουν στο τελικό αποτέλεσμα. Αξίζει να σημειωθεί πως το παγωτό με κρασί θα ανοίξει τα φτερά του και για το εξωτερικό, στοχεύοντας στην παγκόσμια αγορά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ