Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Αυτά είναι τα 6 κορυφαία μπαρ της πόλης!

Το FNL βράβευσε τα καλύτερη μέρη για ποτό

Γράφει: Ευγενία Κουτούβελα

Με μία μακρά πορεία στο χώρο της γαστρονομίας και των μέσων ο εμπνευστής του food and leisure guide (κατά κόσμο fnl) Πάνος Δεληγιάννης διοργάνωσε τα FnL Best Bar Awards by Cardhu, βραβεύοντας τα καλύτερα μέρη που μπορείς να διασκεδάσεις και να απολαύεις το ποτό σου στην Ελλάδα. Ο «Τύπος Θεσσαλονίκης» ξεχώρισε αυτά που είναι στην πόλη μας και σας τα παρουσιάζει!

Ο δρόμος της διοργάνωσης, της κριτικής και της βράβευσης μαγαζιών στο χώρο της εστίασης και του μπαρ δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα και σίγουρα είναι πολύ αυτοί που «μουτρώνουν» με τις απόψεις του Πάνου Δεληγιάννη αλλά σε αυτή τη δουλειά δεν είσαι μόνο για να κάνεις φίλους, δηλώνει ο ίδιος στο typosthes.gr.

Σε αυτή  την υπέροχη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και έξι χρόνια δεν είναι μόνος του. Έχει συγκεντρώσει τους καλύτερους του χώρου που ανασκουμπώνονται και αυτοί με τη σειρά τους στα laptop τους και στις καρέκλες εστιατορίων και μπαρ για να μας διηγηθούν τις εμπειρίες τους.

Το κοινό με ηλεκτρονική ψηφοφορία μέσω του fnl και 10 δημοσιογράφοι γεύσης ανέδειξαν τα καλύτερα μέρη της χώρας μας.

Ας ξετυλίξουμε λοιπόν τον μεθυστικό μίτο των μαγαζιών που αναδείχθηκαν κορυφαία στη Θεσσαλονίκη!

Best High Volume Cocktail Bar

Μια νέα κατηγορία για εκείνα τα cocktail bar που είτε λόγω μεγέθους, είτε λόγω της all-day λειτουργίας τους συνδυάζουν τις υψηλές επιδόσεις με το μεγάλο όγκο πελατών.

Νικητής: Βογατσικού 3

Ο μεγάλος νικητής αυτής της κατηγορίας είναι Σαλονικιός και μας σερβίρει τα καλύτερα εδώ και χρόνια!  Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το bar Vogatsikou 3 βραβεύεται και ο Γιάννης Κέδες μας εξιστορεί με συγκρατημένη περηφάνια πως καταφέρνει να είναι στην κορυφή!

Όπως αναφέρει μιλώντας στο typosthes.gr: «Είναι μεγάλη τιμή για εμένα και τους συνεργάτες μας να συζητάμε για το μπαρ που με κόπο και αγάπη δημιουργήσαμε! Όταν βραβεύεσαι πρώτη φορά μπορεί κάποιο να νομίζουν ότι είναι τύχη για δεύτερη φορά είναι καταξίωση».

Έχοντας πολλά μπαρ και εστιατόρια στο ενεργητικό του ο Γιάννη Κέδες, ιδιοκτήτης του Vogatsikou 3, γνωρίζει καλά πως μπορείς με πολύ κόπο και δουλειά να φτάσεις στην κορυφή αλλά χρειάζεται αυτό το εξτρά μίλι για να παραμείνεις εκεί. Όπως μας λέει: «Για να το επιτυχείς πρέπει να εξελίσσεσαι συνέχεια να ενημερώνεσαι να δουλεύεις παραπάνω να σκέφτεσαι καινούργια πράγματα να δημιουργείς. Όλα αυτά θα σε κάνουν να μείνεις στην κορυφή σίγουρα όχι για πάντα αλλά για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Το Vogatsikou | 3 προτείνει το κοκτέιλ που αγαπά να φτιάχνει!

Pink panther.

Σιρόπι από κανέλα ,χαλεπένιος και μπαχαρικά, φρέσκο χυμό λάιμ, ριμ στο χείλος του ποτηριού από tajin και τεκίλα vogatsikou |3.  (για την τεκίλα αυτή ο Κέδες ταξίδεψε μέχρι το Μεξικό για να την ανακαλύψει και να τη βαφτίσει αποκλειστικά με το όνομα του μαγαζιού!)

Θα αγαπήσετε να λικνίζεστε και απολαυνάετε τα καλύτερα ποτά στο άκαπνο περιβάλλον του Vogatsikou 3!

The Cocktail Bar

Στην ίδια κατηγορία συναντάμε ένα ακόμη σαλονικιώτικο μπαρ, που ξεχωρίζει στο χώρο του κοκτέιλ. Έκανε την εμφάνισή του στη νυχτερινή ζωή της πόλης μας πριν 6  χρόνια και έχει αφήσει εποχή στο είδος του. Έχει καθιερώσει τη λογική του σελφ σέρβις καθώς και να προσεγγίζεις τους έμπειρους barmen του και να περιγράφεις αυτό που θες αντί να το ονοματίζεις. Λαμβάνει υπόψιν του την εποχικότητα και σου σερβίρει κοκτέιλ με συστατικά που δε θα τα βρεις 24 μήνες και σίγουρα θα πιεις αυτό που θα περιγράψεις! Αναμφισβήτητα οι μουσικές έμπειρων DJ συμπληρώνουν τέλεια την εμπειρία και συμβάλλουν στο να ξεχειλίζει η στοά πάντα από κόσμο!

Πολυτεχνείου 17, Θεσσαλονίκη

La Doze

Στην εσωτερική γωνία της Βαλαωρίτου έχει δημιουργηθεί από τον Άκη Συμεωνίδη ένα μπαρ που έχει κερδίσει τις καρδιές των Θεσσαλονικέων. Εκλεκτά ποτά, κεφάτες γνωστές μουρίτσες, μία σκοτεινή ατμόσφαιρα που σε παραπέμπει σε μπαρ μια άλλης εποχής της Θεσσαλονίκης και μία μπάρα που είναι πρόθυμη να σε εξυπηρετήσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες συνθέτουν την επιτυχημένη συνταγή του La Doze.

Και αν έχετε χορέψει αρκετά σίγουρα δικαιούστε ένα κομμάτι από την απέναντι πιτσαρία που μοσχοβολάει τα γύρω στενά!

Βηλάρα 1, Θεσσαλονίκη

Best New Comers

Γορίλας

Μέσα στους 3,5 μήνες λειτουργίας του  ο Γορίλλας κατάφερε να βραβευτεί ως ένα από τα καλύτερα πρωτοεμφανιζόμενα μπαρ σε όλη την Ελλάδα! Πώς; Με περίσσιο κέφι και χαμόγελα ο Αχιλλέας Πλακίδας και  η ομάδα του μας παρασέρνουν από Τετάρτη μέχρι Κυριακή σε μία εικονική ζούγκλα με μουσικάρες και ποιοτικά ποτά για να περάσουμε νύχτες αξέχαστες. Όπως δήλωσε στο typosthes.gr, πίσω από το μπαρ υπάρχει ολόκληρο εργαστήριο που παρασκευάζονται τα κοκτέιλ και πολλά συστατικά τους.

Οι προκλήσεις συνεχείς, να ενημερώνεσαι συνεχώς και να μαθαίνεις καινούργια πράγματα αλλά όταν αγαπάς την επαφή με τον κόσμο και τη δουλειά σου καταφέρνεις αυτό που άλλοι δεν μπορούν να πετύχουν εύκολα.

Κάθε μήνα φέρνουν τους κορυφαίους bartender από όλο τον κόσμο για guest εμφανίσεις, έχουν ήδη φιλοξενήσει τους barmen του «The Clumsies» ενώ αναμένουμε «Borsalino Babaaurum και μία από της κορυφαίες barwoman του κόσμου, Μόνικα Μπεργκ!

Τι να πιείτε; Μα φυσικά πρέπει να δοκιμάσετε το best seller του μαγαζιού σε χειροποίητο πήλινο ποτήρι με σχήμα μπανάνας που ακούει στο όνομα Diddy Kong και αποτελείται από δύο σκουρόχρωμα ρούμια, μεταξά, ανανά, καρύδα, χειροποίητο χυμό και λικέρ από μιξ μπαχαρικών.

Βεροίας 3, Θεσσαλονίκη

Hostel 9

Ένα από τα μπαρ με την ωραιότερη θεά της πόλης στον όμορφο Θερμαϊκό που κλέβει τις εντυπώσεις είτε είναι λουσμένος από φως είτε μπαλατζάρει σε κάποια από τις πενήντα αποχρώσεις του γκρι – μαβί. Το Hostel 9 ήρθε στη ζωή μας πριν από λίγους μήνες για να μείνει. Το πρωί με φρεσκοαλεσμένους καφέδες και το βράδυ με ποιοτικά ποτά, άψογη εξυπηρέτηση, ωραίες μουσικές αλλά και latin βραδιές, σίγουρα θα σας ανταμείψει για την επιλογή σας!

 Λεωφόρος Νίκης, 9 Θεσσαλονίκη

Best Cocktail Bar

Prince Barserrie

Δεν έχουμε και πολλούς λόγους να αφήνουμε το κέντρο της πόλης αν αυτό δεν αφορά κάποια εκδρομή, κοντινή ή μακρινή αλλά σίγουρα το Prince Barserrie αποτελεί μία εξαίσια αφορμή! Ανοιχτά από το πρωί με μοσχοβολιστούς καφέδες, μενού που σερβίρεται όλη την ημέρα, εξαιρετική λίστα κρασιών, κορυφαίους bartender, ωραίο περιβάλλον και ένα φεστιβάλ κρασιού που διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι θα αποτελέσει αναμφισβήτητα μία από τις επιλογές σας στις παρυφές της πόλης!

Meditteranean Cosmos, Θεσσαλονίκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ