Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πώς να πλύνω το πάπλωμά μου χωρίς να το καταστρέψω;

Δώσε στο πάπλωμα τη φροντίδα που χρειάζεται

Το πάπλωμά σου χρειάζεται φροντίδα και εμείς είμαστε εδώ για να σου δώσουμε την καλύτερη συμβουλή για το σωστό πλύσιμό του..

Ο χειμώνας είναι βαρύς και μεγάλος και πολλές φορές έρχεται η άνοιξη και έχουμε ξεχάσει να πλύνουμε το πάπλωμα που χρησιμοποιούσαμε όλους αυτούς τους μήνες. Μπορεί να σου φαίνεται πολύ δύσκολο να το κάνεις και ίσως και μόνο με τη σκέψη να έχεις πελαγώσει μη γνωρίζοντας πως ακριβώς να το πλύνεις χωρίς να το καταστρέψεις, αλλά η λύση είναι μία και πολύ απλή..

Ο καλύτερος τρόπος για να πλύνεις το πάπλωμά σου είναι να το πας στο καθαριστήριο. Πλένοντας το πάπλωμά σου στο πλυντήριο του σπιτιού σου μπορεί όντως να το καταστρέψεις, εκτός και αν έχεις μεγάλο κάδο ή το πάπλωμά σου είναι μονό. Σε αυτές τις δύο περιπτώσεις χρησιμοποίησε ζεστό νερό και τις χαμηλές στροφές του πλυντηρίου και κοίταξε και την ετικέτα του παπλώματος για τις οδηγίες πλυσίματος. Στην πλύση μαζί με το πάπλωμα, βάλε στον κάδο 2-3 μπάλες του τέννις που θα το κρατήσουν αφράτο.

Αφού το κάνεις αυτό και το πάπλωμά σου είναι πλέον καθαρό και μοσχομυρωδάτο, καλό θα είναι να το φυλάξεις μέχρι τον επόμενο χειμώνα σε μία παπλωματοθήκη. Με τον τρόπο αυτό θα βοηθήσεις να μείνει για περισσότερο καιρό καθαρό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ