Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αυτά τα φαγητά ΔΕΝ θέλουν ψυγείο

Διαβάστε τι ΔΕΝ πρέπει να βάζετε στο ψυγείο σας

Αν τις βλέπει ο ήλιος θα ωριμάσουν πολύ γρήγορα. Αν μπουν στο ψυγείο τότε θα σπάσουν τα τοιχώματα των κυττάρων και οι ντομάτες θα γίνουν υπερβολικά μαλακές. Η καλύτερη συντήρηση γίνεται σε θερμοκρασία δωματίου, χωρίς να τις βλέπει ο ήλιος.  

Ακριβώς ίδια περίπτωση με τις ντομάτες, πρέπει να μένουν σε θερμοκρασία δωματίου. Αν θέλετε να καθυστερήσετε την ωρίμανση μπορείτε να βάλετε τις μπανάνες στο ψυγείο. Ακόμη κι αν το εξωτερικό γίνει καφέ, το εσωτερικό θα τρώγεται.

Η ψύξη θα κάνει τον εξωτερικό φλοιό να μαυρίσει και οι πατάτες θα χαλάσουν γρήγορα. Προτείνεται η αποθήκευσή τους σε ένα δροσερό σκοτεινό μέρος.

Δεν τους αρέσει το ψυγείο και πρέπει να διατηρούνται σε σκοτεινό και δροσερό μέρος, αλλά όχι κοντά στις πατάτες σας.

Αβοκάντο

Αν θέλετε να ωριμάσει φυσικά, τότε πρέπει να αφήσετε το αβοκάντο σας εκτός ψυγείου. Μονάχα αν θέλετε να καθυστερήσετε την ωρίμανση τοποθετήστε το στο ψυγείο.

Είναι ένα από τα παλιότερα γνωστά συντηρητικά. Το μέλι δεν χρειάζεται ψυγείο γιατί απλά δεν θα χαλάσει αν αφεθεί στο ράφι μας. Αντιθέτως, αν μπει ψυγείο θα κρυσταλλώσει.

Καυτερές σάλτσες

Όπως πιθανώς έχετε παρατηρήσει και σε εστιατόρια οι καυτερές σάλτσες δεν χρειάζονται ψυγείο. Τουναντίον, αν τις βάλετε τείνουν να χάνουν την γεύση τους καθώς αλλάζει η περιεκτικότητά τους.

Μπαχαρικά

Τα μπαχαρικά δεν επωφελούνται από την ψύξη. Η υγρασία και το κρύο μπορεί να μειώσει την γεύση τους, ενώ η διάρκεια ζωής τους εκτός ψυγείου μπορεί να κρατήσει και χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ