Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αυτό το μπουκάλι ουίσκι κοστίζει μόλις… 843.200 δολάρια! (ΦΩΤΟ)

Μία φιάλη που πουλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Sotheby's

Μια φιάλη με σκωτσέζικο ουίσκι millésime του 1926 πωλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Sotheby's στη Νέα Υόρκη αντί 843.200 δολαρίων, τιμή υψηλότερη όλων των ρεκόρ που έχουν καταγραφεί για το κρασί η οποία όμως δεν ξεπερνά αυτήν στην οποία που πωλήθηκε στις αρχές Οκτωβρίου μια φιάλη ουίσκι, δηλαδή 1,12 εκατομμύριο δολάρια.

Πρόκειται για ουίσκι που εμφιαλώθηκε το 1986 από τον σκωτσέζικο οίκο The Macallan μετά την παλαίωσή του σε δρύινο βαρέλι επί 60 χρόνια.

Σε αντίθεση με το κρασί, το ουίσκι σταματά να ωριμάζει μόλις εμφιαλωθεί.

Ο οίκος The Macallan ιδρύθηκε το 1924. Το αποστακτήριό του που βρίσκεται στο Κρεγκλάχι της βόρειας Σκωτίας και έχει παράξει μόλις 40 φιάλες The Macallan millésime του 1926 με 60 χρόνια ωρίμανσης.

Ανάμεσα σε αυτά, 12 έχουν ετικέτα που επιμελήθηκε ο Πίτερ Μπλέικ, ο οποίος συγκεκριμένα έκανε το εξώφυλλο του άλμπουμ "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" (1967) των Beatles. Μια από τις 12 αυτές φιάλες πωλήθηκε στη δημοπρασία του Σόθμπις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν 3 δράστες για ληστεία σε κατάστημα ψιλικών
Ένας εξ αυτών έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές με την τέλεση παρόμοιων αδικημάτων και βρίσκεται έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης
Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν 3 δράστες για ληστεία σε κατάστημα ψιλικών