Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

LIVE: Ο πριγκιπικός γάμος της χρονιάς – Τι νυφικό φοράει η Μέγκαν (Video)

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα ο γάμος του Χάρι με την Μέγκαν

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα ο γάμος του πρίγκιπα Χάρι με την Μέγκαν που έχει προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον, με τους δύο να δίνουν τους όρκους τους ενώπιον χιλιάδες καλεσμένων.

Φορώντας νυφικό που σχεδίασε η Βρετανίδα Κλερ Γουέιτ Κέλερ, η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Ζιβανσί, η Μέγκαν πέρασε μόνη της στον κυρίως ναό, διέσχισε τον μισό και εκεί την υποδέχτηκε ο πεθερός της, πρίγκιπας Κάρολος, γιατί ο πατέρας της δεν παρίσταται στον γάμο λόγω ασθενείας.

Η Κέλερ, η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε πέρυσι την καλλιτεχνική διεύθυνση του διάσημου γαλλικού οίκου μόδας Ζιβανσί, γνωρίστηκε με την Μαρκλ στις αρχές του 2018, ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Κένσινγκτον. "Το επίκεντρο του φορέματος είναι η ανοιχτή λαιμόκοψη που πλαισιώνει χαριτωμένα τους ώμους και τονίζει τη λεπτή μέση. Η γραμμή του νυφικού εκτείνεται προς τα πίσω με τρόπο ώστε να δημιουργούνται μαλακές στρογγυλές τσακίσεις που καλύπτονται από τριπλή μεταξωτή οργάντζα. Τα τρουά-καρ μανίκια προσθέτουν μια νότα εκλεπτυσμένου νεωτερισμού", αναφέρει η ανακοίνωση των Ανακτόρων.

Δείτε live εικόνα από τον γάμο της χρονιάς!

Τα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας έφθασαν από νωρίς στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου για τον γάμο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ. Προηγήθηκε η άφιξη διασημοτήτων συμπεριλαμβανομένων των Τζορτζ και Αμάλ Κλούνεϊ, του 'Ελτον Τζον, των ηθοποιών που παίζουν στην αμερικανική τηλεοπτική σειρά Suits στον παμπάλαιο πύργο του Ουίνδσορ στη Βρετανία ενόψει του γάμου.

Λίγες ώρες πριν από τη γαμήλια τελετή, η βασίλισσα Ελισάβετ έδωσε τον τίτλο του δούκα του Σάσεξ στον εγγονό της, που σημαίνει ότι η αμερικανίδα ηθοποιός μόλις παντρευτεί θα φέρει τον τίτλο της δούκισσας του Σάσεξ.

Η μέρα είναι ηλιόλουστη, η στρατιωτική μπάντα με τις κόκκινες στολές και τα χαρακτηριστικά βρετανικά ψηλά καπέλα ψυχαγωγεί με μουσική τις χιλιάδες κόσμου που έχει συγκεντρωθεί πίσω από τα φράγματα. Η αστυνομία με ημιαυτόματα όπλα περιπολεί τους δρόμους και παρακολουθεί από τις στέγες κτιρίων.

Διασημότητες όπως η 'Οπρα Γουίνφρεϊ, η πρωταθλήτρια του τένις Σερένα Ουίλιαμς, ο άσσος του ποδοσφαίρου Ντέιβιντ Μπέκαμ και η σύζυγός του Βικτόρια, έχουν πάρει τη θέση τους για την τελετή του γάμου. Ανάμεσα στους καλεσμένους ξεχωρίζουν τα αδέλφια της αείμνηστης πριγκίπισσας Νταϊάνας και μητέρας του Χάρι, ο τραγουδιστής 'Ελτον Τζον που τραγούδησε στην κηδεία της Νταϊάνας, ο βρετανός ηθοποιός 'Ιντρις 'Ελμπα και δύο πρώην φίλες του Χάρι.

"Αυτή είναι μια στιγμή όπου όλοι μπορούμε να γιορτάσουμε την αναγέννηση της βασιλικής οικογένειας", δήλωσε ο 60χρονος Κένι Μακ Κίνλι που ταξίδεψε από τη Σκωτία για τον γάμο. "Είναι μια ώρα που ολόκληρο το έθνος μπορεί να ενωθεί παρά να είναι διχασμένο. Είναι μια μέρα που μπορείς να είσαι περήφανος που είσαι Βρετανός".

Το ζευγάρι που γνωρίστηκε το 2016 και ερωτεύτηκε κάτω από τα αστέρια της Μποτσουάνας θα παντρευτεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου του 15ου αιώνα, σε έναν πύργο που είναι η κατοικία 39 μοναρχών της Αγγλίας από το 1066.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες κόσμου γιόρτασαν τα Κούλουμα στον Δήμο Παύλου Μελά
Η δημοτική αρχή πρόσφερε στους παρευρισκόμενους παραδοσιακή φασολάδα, σαρακοστιανά εδέσματα, λαγάνα και κρασί, ενώ επίσης, μοιράστηκαν εκατοντάδες...
Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες κόσμου γιόρτασαν τα Κούλουμα στον Δήμο Παύλου Μελά