Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πέθανε η γηραιότερη γυναίκα στην Ελλάδα - Έφυγε στα 119

Πέθανε η Ειρήνη Μπαρουλάκη, η γηραιότερη γυναίκα της χώρα

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 119 ετών η Ειρήνη Μπαρουλάκη, η γηραιότερη γυναίκα της χώρας, που ζούσε στο Παϊδοχώρι του Δήμου Αποκορώνου στα Χανιά.

Η κ. Μπαρουλάκη πέθανε το βράδυ της Τρίτης και όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Αποκορώνου, «ο τρόπος ζωής της και οι αρετές της αποτελούν πρότυπα για μας και παράδειγμα προς μίμηση».

Παράδειγμα προς μίμηση

«Με σεβασμό αποχαιρετούμε τον γηραιότερο άνθρωπο της χώρας μας, την Ειρήνη Μπαρουλάκη, η οποία έφυγε από την επίγεια ζωή σε ηλικία 119 χρόνων. Η αποθανούσα γεννήθηκε ,δημιούργησε οικογένεια και έζησε καθ’όλη τη διάρκεια της ζωής της στον Δήμο μας, στο Παϊδοχώρι Αποκορώνου» αναφέρεται στην ανακοίνωση που δημοσιεύει το zarpanews.

«Ο τρόπος ζωής της και οι αρετές της αποτελούν πρότυπα για μας και παράδειγμα προς μίμηση.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους οικείους της και είθε να είναι ελαφρύ το χώμα της Αποκορωνιώτικης γης που θα την υποδεχτεί».

Η δύσκολη επέμβαση στο ισχίο

Η κυρία Ειρήνη, δεν το «έβαζε κάτω». Στις αρχές του χρόνου είχε γίνει γνωστή, καθώς είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο Νοσοκομείο Χανίων. Η εγχείριση είχε πάει αρκετά καλά παρά την ηλικία της και η ίδια είχε επιστρέψει στο σπίτι της, στα παιδιά και τα εγγόνια της.

«Ήτανε στο χωριό σε ένα καροτσάκι, την είχε ο αδελφός μου. Είχανε πάει σε ένα χώρο δίπλα και όπως την τραβούσε για να μπει σε ένα δωμάτιο, έχει ένα ψηλό σκαλοπατάκι 5 πόντους, έφυγε από το καρότσι το σώμα της και έπεσε με το πίσω μέρος της και έγινε ζημιά στο γοφό, στο ισχίο, διατροχαντήριο κάταγμα», είχε πει ο γιος της στο MEGA λίγες ημέρες μετά το εξιτήριο.

Οι γιατροί του νοσοκομείου Χανίων δεν είχαν αντιμετωπίσει ποτέ ξανά περιστατικό ασθενή σε τέτοια ηλικία. Το ρίσκο μπαίνοντας στο χειρουργείο ήταν μεγάλο.

Παρά την αναστάτωση της οικογένειάς της, αλλά και των γιατρών που πήραν την απόφαση να την χειρουργήσουν, η κυρία Ειρήνη κόντρα σε όλους και όλα είχε γυρίσει πίσω σε παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα.

Πηγή: in.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κοινωνικός τουρισμός: Ποιοι οι δικαιούχοι - Αιτήσεις με ΑΦΜ, δείτε ανά ημερομηνία
300.000 άτομα έχουν τη δυνατότητα να χαρούν το ελληνικό καλοκαίρι εντελώς δωρεάν ή με πολύ μικρό οικονομικό κόστος
Κοινωνικός τουρισμός: Ποιοι οι δικαιούχοι - Αιτήσεις με ΑΦΜ, δείτε ανά ημερομηνία